reede, juuni 23, 2006

Kiri Ateenast 2006

Tervitused palavast Ateenast. Tana vaatasime oma silmaga yle k6ik maailmakuulsad vaatamisvaarsused siin linnas. Ja neid on siin palju. Alates Akropolil asuvatest templitest kuni pisemate vaatamisvaarsusteni ymber selle. Paris tore oli peale seda ringivantsimist istuda yhte tanavarestorani ja nautida kylma kohalikku ja taiesti maitsvat 6lut.
Eile vaaatasime umbes samasuguseid muistseid jaanuseid Delfis, kus kuulsad Delfi oraaklid mingeid aurusid nuusutades tsanssi laksid ja siis tulevikku ennustasid.
Yleeeilne paev oli aga taiesti erinev, nimelt kaisime hoopiski mae otsas matkamas. Olime ju kaks esimest ood Olympose mae k6rval ja tegeme paris pika matka, tous oli kokku 1 km. Ja selle tulemusena oleme juba teist paeva parajad puujalgsed.
Ilm on siin uskumatult kuum, eile naitas auto kraadiklaas 39 kraadi sooja. 6nneks ainult korraks. Aga 35-36 on kogu aeg.
Homme s6idame edasi louna poole, Loutraki linna ja siis yle Korintose kanali. Kaks paeva ongi veel Kreeka jaoks jaanud, esmaspaeval s6idame praamiga sellele saarele, mille nimi mul praegu meelde ei tule.
Meil on k6ik hasti sujunud ja oleme oma reisiga vaga rahul.
Loodame, et teil laheb ka hasti. Tana on jaanilaupaev. Siin ei tea keegi sellest halligi, aga meie soovime teile k6igile ilusat jaanituld ja r66msat meelt.
Emme ja issi

teisipäev, juuni 20, 2006

Kiri Makedooniast 2006

Tere k6igile Makedooniast. Oleme Skopjes Toyota esinduses autopidureid remontimas. Kahjuks viimases korralises teeninduses ei avastatud, et need on viimaseni kulunud ja nyyd jaime nendega paris hatta. 6nneks on siin Skopjes paris korralik teenindus, tundub, et ainus uus ja korralik maja terves linnas. Ja Toyota logo terendas nagu miraazh yle linna. K6ik muu siin linnas on JUBE KOLE! T6eline mustlaste kyla. Peatanava aares oli t6eline tyrgi turg. Iga valgusfoori juures on kari musti poisse valmis auto aknaid pesema ja osad lihtsalt kooberdavad autode vahel ja kerjavad.
Muidu on siiani k6ik kenasti lainud. Esimesel 6htul j6udsime Varssavisse ja oobisime oma tuttavas kampingus. Teisel 6htul olime Budapestis. Eile 6htul otsisime Serbias yhe k6rvalise koha ja oobisime *metsikult*, sest siin lihtsalt ei ole kampinguid. Nyyd on Kreeka piirini jaanud veel ca 150 km ja sealt edasi Thessalonikisse umbes sama palju. Nii et m6ne tunni parast oleme kohal ja saame puhkama hakata :)
Meil on tegelikult olemas ka pikk ja p6hjalik jutt k6igest, aga kuna siin Toyota keskuses ei 6nnestunud wifi abil internetti paaseda, kuigi see pidi siin olemas olema, siis kasutan praegu nende kohalikku klientidele m6eldud arvutit.
Ilmad pidid teil soojad olema. Meil ka - eile naiteks oli 33 kraadi. Ja tana vist ka kuskile sinnakanti.
Tervitused k6igile!!!
Ene ja Viljar